WIL JE LEREN HOE JE AQUAREL LANDSCHAPPEN SCHILDERT? KLIK HIER!

Een man met een stokbrood

Als ik onderwerpen zoek om te schilderen, ga ik naar plaatsen die me aanspreken. Daar dwaal ik rond om de volumes en composities van de gebouwen te bestuderen. Hoe het licht erop valt, waar de schaduwen vallen, hoe de kleuren zijn. Als ik vind wat ik zoek, maak ik mentale foto's van de scène en wat erin gebeurt. 

Ik neem ook echte foto's als referentie voor de compositie en architectonische details. Mijn fotografisch geheugen gaat maar tot zover. Mijn mentale foto's gebruik ik om dit gevoel van leven te creëren. 

Alledaagse kleine dingen die voor onze ogen gebeuren; een zonnige dag, pratende mensen op de stoep, een man met een baguette die de straat oversteekt. Ik wil de kijker mijn schilderijen in trekken en laten ervaren hoe ik de wereld zie in mijn kunst.

Link naar het originele schilderij: klik hier.

Dutch
Dutch