WIL JE LEREN HOE JE AQUAREL LANDSCHAPPEN SCHILDERT? KLIK HIER!

Elke indruk is uniek

Ik kreeg een verzoek om dit schilderij te maken vlak nadat ik "Boating on the lake" naar New York had verscheept. De klant vroeg me om een nieuwe versie van dit schilderij te maken.

Ik vroeg me af hoe ik dit tafereel opnieuw zou kunnen schilderen zonder slechts een kopie van het vorige schilderij te maken. Tot nu toe heb ik nooit tweemaal hetzelfde onderwerp geschilderd, en ik geloof dat ik geen afdruk van een afdruk zou kunnen maken zonder de ziel van de eerste versie te verliezen. Een kopie-poging zou eindigen in een doodgeboren schilderij. Ik exposeer of verkoop geen kunst waar ik me niet goed bij voel.

Ik ben dus teruggegaan naar de locatie "Forges-les-Eaux" om nieuwe mentale foto's (of zeg maar impressies) te maken en ook enkele referentiebeelden. Het was een warme zomerdag, helder licht, sterke schaduwen en reflecties. Aan het eind van de dag verzamelde ik alles wat ik nodig had en maakte ik het schilderij in mijn hoofd.

Zonder dit schilderij in mijn hoofd, zou ik onmogelijk een impressie in aquarel kunnen schilderen. Om te aquarelleren heb je een plan nodig. 90% van het aquarel schilderproces lijkt op een puinhoop. Maar het moet een berekende perfecte puinhoop zijn.

Het is pas in de laatste 10% van het werk dat alles samenkomt en het schilderij compleet wordt. Als de opbouw niet goed is, mislukt het schilderij. Als je het goed doet, eindig je met een mooi kunstwerk.

Hier is de demonstratie video:

Dutch
Dutch